Δ. Μάρδας: Είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να πληρώσει τη δόση των περίπου 450 εκατομμυρίων ευρώ που θα πρέπει να καταβάλει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 9 Απριλίου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.
Όπως είπε ο κ. Μάρδας «επιδίωξή μας είναι να μπορούμε να πληρώσουμε στον χρόνο που πρέπει τις υποχρεώσεις. Είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε για τις 9 Απριλίου».
Σε ό,τι αφορά τα αποθέματα ρευστότητας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως το θέμα δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί «στατικά» και γι’ αυτό δεν μπορεί να δοθεί κάποια απάντηση. Τόνισε πάντως ότι την καλύτερη εικόνα για τη ρευστότητα την έχει η κυβέρνηση, και όχι οι δανειστές, ενώ πρόσθεσε πως τα έσοδα τον Μάρτιο πήγαν «πολύ καλύτερα» από τους στόχους.

Spiegel: Το ΔΝΤ αποχωρεί προσωρινά από την Αθήνα

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει Spiegel, το ΔΝΤ ανακαλεί προσωρινά το προσωπικό του από την Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού, το Ταμείο θεωρεί προς το παρόν άκαρπες τις συνομιλίες στην Αθήνα.
«Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα. Μέχρι τα μέσα Μαΐου η χώρα πρέπει να αποπληρώσει δάνεια ύψους 6 δισ. ευρώ. Εντούτοις οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν προχωρούν. Στην ίδια τη χώρα η χρεοκοπία έχει ήδη ξεκινήσει», αναφερόταν σε προηγούμενο δημοσίευμα του Spiegel.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.