Εγκλωβισμένο σε μετεκλογικό πτωτικό σπιράλ το Χ.Α.

Ούτε σήμερα κατάφερε να «σπάσει» το μετεκλογικό πτωτικό σερί το Χρηματιστήριο Αθηνών, κλείνοντας με μικρές απώλειες, υπό το βάρος του τραπεζικού κλάδου και σε πείσμα της ανοδικής αντίδρασης αρκετών δεικτοβαρών μετοχών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε μειωμένος κατά 0,11% στις 667,82 μονάδες. Η ανώτερη τιμή που κατέγραψε η αγορά, ήταν στις 672,05 μονάδες και η χαμηλότερη στις 662,94. Η καθαρή αξία συναλλαγών μειώθηκε κατά 24,01% σε σχέση με τη συνεδρίαση της Τετάρτης, διαμορφούμενη στα 23,39 εκ. ευρώ περίπου, ενώ πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές αξίας 0,48 εκ. ευρώ σε προσυμφωνημένες πράξεις.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης παρουσίασε πτώση 0,43% ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,57%.

Σήμερα οι μη τραπεζικές μετοχές στήριξαν τον γενικό δείκτη, ωστόσο η συμπεριφορά των τραπεζικών δεν άφησε περιθώρια για να αλλάξει επί το θετικότερο το κλίμα στην αγορά. Έτσι, από την αρχή της εβδομάδας το Χ.Α. δεν έχει καταφέρει ούτε μία ανοδική συνεδρίαση, μετρώντας τις μετεκλογικές απώλειες ήδη πάνω από το 4,2%. Στο ίδιο διάστημα, δηλαδή τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες από την αρχή της εβδομάδας ο τραπεζικός κλάδος έχει καταγράψει απώλειες πάνω από 24%.

Τα ανοιχτά μέτωπα κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, άλλωστε, δεν αναμένεται να κλείσουν άμεσα, εμποδίζοντας την επενδυτική «ορατότητα». Αυτό δείχνει και η βουτιά που έχει καταγράψει ο κλαδικός από τη Δευτέρα, όταν και έγινε γνωστό ότι μπορεί να λάβει παράταση η προθεσμία για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου, θολώνοντας περαιτέρω την ορατότητα, καθώς η αγορά θέλει να γνωρίζει από ποια βάση ξεκίνησαν οι συνέπειες των capital controls.

Επίσης, η αγορά αναμένει από τη νέα κυβέρνηση να αναλάβει δράση, ένα μήνυμα όμως που ακόμη δεν έχει σταλεί. Αντίθετα, η μίνι κρίση που υπήρξε χτες με την παραίτηση ενός υφυπουργού, του Δ. Καμμένου, εντείνει τη νευρικότητα και την αβεβαιότητα, οδηγώντας την αγορά να κρατήσει επιφυλακτική στάση.

Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank «κατάφερε» να καταρρίψει το αρνητικό χαμηλό της, μετά από απώλειες 6,45%, με την αποτίμησή της να φτάνει στα 426,5 εκατ. ευρώ. Αρνητικό το κλείσιμο και για τις ΜΕΤΚΑ ΜΕΤΚ-3,83% (-3,83%), Πειραιώς (-3,26%), Alpha Bank ΑΛΦΑ-2,36% (-2,36%) και ΟΤΕ ΟΤΕ-1,72% (-1,72%).
Στον αντίποδα, έντεκα μετοχές του FTSE25 έκλεισαν ανοδικά, μεταξύ των οποίων οι ΓΕΚ Τέρνα ΓΕΚΤΕΡΝΑ+5,33% (+5,33%), Motor Oil (+3,80%), ΔΕΗ ΔΕΗ+2,27% (+2,27%), Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ+2,08% (+2,08%).

Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε ο κλάδος των Τραπεζών (-2,10%) ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο ο κλάδος Πετρελαίου-Αερίου (2,99%). Από τις μετοχές που πραγματοποίησαν πράξη, 33 κινήθηκαν ανοδικά, 48 καθοδικά, ενώ η τιμή 23 μετοχών παρέμεινε αμετάβλητη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.