ΕΚΤ: Ανά έξι εβδομάδες οι συνεδριάσεις για νομισματική πολιτική από το 2015

Σε αναπροσαρμογή του προγράμματος των συνεδριάσεών της που αφορούν αποκλειστικά τη νομισματική πολιτική θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2015.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΚΤ το διοικητικό της συμβούλιο θα συνεδριάζει για θέματα νομισματικής πολιτικής ανά έξι εβδομάδες, ενώ θα επεκταθεί και η διάρκεια της περιόδου τήρησης ελάχιστων αποθεματικών, επίσης, από τέσσερις σε έξι εβδομάδες.
Επίσης η τράπεζα θα προχωρήσει και στη δημοσιοποίηση των συζητήσεών της για τη νομισματική πολιτική, από τον Ιανουάριο του 2015.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι αυτή τη στιγμή το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει ανά τέσσερις εβδομάδες, για θέματα νομισματικής πολιτικής και συνήθως την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα.
Σημειώνεται ότι οι συνεδριάσεις για τη συζήτηση θεμάτων που δεν άπτονται της νομισματικής πολιτικής θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.
Τέλος η ΕΚΤ διευκρινίζει ότι το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα συνεδριάσεων θα οριστικοποιηθεί κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου 2014 και θα δημοσιευθεί αμέσως μετά στον δικτυακό τόπο της ΕΚΤ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.