Ελεγχόμενες τοποθετήσεις στο Χ.Α.

Με κέρδη κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας ήπιους ρυθμούς συναλλαγών που παραπέμπουν περισσότερο σε στάση αναμονής των εξελίξεων τόσο σε δημοσιονομικό όσο και σε τραπεζικό επίπεδο.

Ειδικότερα, στις 11:01, ο Γενικός Δείκτης κινείται με κέρδη 0,36% στις 1.214,36 μονάδες, με τον τζίρο να βρίσκεται στα 7,2 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 0,30% στις 391,59 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,23% στις 168,89 μονάδες.

Οι κινήσεις στο ταμπλό είναι πολύ προσεκτικές, με τους επενδυτές να ζυγιάζουν τα επόμενα βήματα τους μετά από την ισχυρή διόρθωση της προηγούμενης εβδομάδας. Το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι σαφές ότι βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι αναζητώντας τους καταλύτες είτε για τη φυγή προς τα εμπρός είτε για τη διόρθωση μετά από μία μακροπρόθεσμη άνοδο από τον Ιούνιο του 2012. Οι εξελίξεις τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε δημοσιονομικό επίπεδο θα κρίνουν την επόμενη μέρα.

Στο ταμπλό, η Eurobank (-0,79%), η Alpha Bank ΑΛΦΑ-0,15% και η Εθνική (+0,76%) απορροφούν για ακόμη μία ημέρα το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών, ενώ ακολουθούν οι Πειραιώς και MIG (-1,40%). Πολύ θετική και η παρουσία των ΟΤΕ ΟΤΕ+0,37% και ΔΕΗ, ΔΕΗ+1,29% οι μετοχές των οποίων ενισχύονται κατά 0,65% και 1,29% αντίστοιχα.

Η ΕΕΕ ενισχύεται κατά 0,65%, μετά την ανακοίνωση της Coca Cola HBC ότι θα αποσύρει τα δικαιώματα ADR στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η μετοχή της Μαΐλλης επανήλθε σε διαπραγμάτευση σήμερα, αλλά ακόμη δεν έχει κάνει πράξη. Η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδιο αναδιάρθρωσης με τη συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.