«Ελληνικές» πιέσεις δέχτηκαν οι ευρωαγορές

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με την αγορά να παρακολουθεί την πρόοδο των διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών, ενώ αρνητικά επέδρασαν και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αμερικανική οικονομία.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ^FTSE-0,80% υποχώρησε κατά 0,81% στις 6.984 μονάδες, ο γερμανικός DAX ^GDAXI-2,26% κατέγραψε πτώση 2,26% στις 11.414 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ^FCHI-2,53% έκλεισε πτωτικά κατά 2,53% στις 5.008 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 1,71% στις 399,87 μονάδες, περιορίζοντας στο 1% τα μηνιαία κέρδη του.

Στο ταμπλό, η Syngenta σημείωσε κέρδη 1%, καθώς έχει διαρρεύσει η φήμη ότι πιθανότατα θα δεχτεί υψηλότερη προσφορά εξαγοράς της από την Monsanto. Η εταιρεία έχει ήδη απορρίψη την πρώτη πρόταση που διατυπώθηκε, ύψους 45 δισ. δολάρια.

Επίσης, η AB Foods ενισχύθηκε κατά 2,6%, μετά την διπλή αναβάθμιση της σύστασής της από την Goldman Sachs σε buy από sell προηγουμένως.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αύξηση κατά 1,7% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 0,8%. Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.