Ενημέρωση του EuroWorking Group για τα προαπαιτούμενα μέτρα

Τα προαπαιτούμενα μέτρα για τη λήψη των δόσεων ύψους 2 δισ. ευρώ που εκκρεμούν , αλλά και ζητήματα ευρύτερης εφαρμογής του Μνημονίου που σχετίζονται με τις περικοπές δαπανών, τις αποκρατικοποιήσεις και τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις αναμένεται να απασχολήσουν σήμερα Δευτέρα τη συνεδρίαση του Eurogroup Working Group.

Ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Χρ.Στεφανάδης θα παρουσιάσει στο συμβούλιο των οικονομικών εμπειρογνωμόνων της ζώνης του ευρώ την πρόοδο που έχει συντελεσθεί στην εφαρμογή των πρώτων έξι μέτρων ορόσημων και αναμένεται να τους διαβεβαιώσει πως έως το Eurogroup της 7ης Ιουλίου η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα για την υπό- δόση του 1 δισ. ευρώ.

Από τα προαπαιτούμενα μέτρα εκκρεμούν η διάταξη για την μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών και η θέσπιση κώδικα συμπεριφοράς για τα μέλη της κυβέρνησης.

Ο κ. Στεφανάδης αναμένεται να ενημερώσει το Eurogroup Working Group ότι οι προαναφερθείσες εκκρεμότητες θα κλείσουν σύντομα, ενώ θα ενημερώσει πως έχουν ήδη υλοποιηθεί ο νόμος για το υπαίθριο εμπόριο, ο νομός για τον νέο χωροταξικό σχεδιασμό, η υπουργική απόφαση για την είσπραξη ασφαλιστικών οφειλών και η διαδικασία καταγραφής των φόρων υπέρ τρίτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.