Εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων το Χ.Α.

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφονται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται, όμως, και πάλι σε πτωτική τροχιά, «συμβάλλοντας» στο αρνητικό πρόσημο του γενικού δείκτη.

Ειδικότερα, στις 10:57, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,30% στις 713,59 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 2,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,30% στις 214,69 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 1,92% στις 265,71 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η διόρθωση του τραπεζικού κλάδου τις τελευταίες δύο ημέρες συνδέεται άμεσα με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησής του, η οποία θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα. Οι θεσμικοί, μετά την υπεραπόδοση που εξασφάλισαν τις τρεις προηγούμενες εβδομάδες, προχωρούν σε ρευστοποιήσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν αρκετά κεφάλαια για τη συμμετοχή τους στις αυξήσεις κεφαλαίου.

Άλλωστε, αύριο θα γνωρίζουμε ακριβώς τις κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, εξέλιξη που θα βοηθήσει την αγορά να ξεπεράσει το βασικό εμπόδιο της αβεβαιότητας. Θα σταματήσει, επίσης, τις προσδοκίες και τις φήμες, με τους επενδυτές να αξιολογούν και να κινούνται με βάση τα πραγματικά δεδομένα.

Στο ταμπλό τώρα, απώλειες άνω του 3% καταγράφουν οι Eurobank, Εθνική και Alpha Bank, ΑΛΦΑ-3,08% ενώ η Πειραιώς ελέγχει τις απώλειες της στο 1,06%. Παράλληλα, ήπια πτωτικά κινείται η πλειονότητα των μετοχών του FTSE 25, ενώ η νευρικότητα είναι έκδηλη.

Στον αντίποδα, μικρά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ, ΟΤΕ-0,45% της ΕΕΕ, της Βιοχαλκο, της Jumbo και της Motor Oil, οι οποίες παρέχουν ένα μικρό αντιστάθμισμα στην τραπεζική πτώση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.