«Επίδειξη» αντοχών στο Χ.Α.

Με μικρά κέρδη κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, ξεπερνώντας την αρχική πτωτική τάση που επικράτησε το πρώτο ημίωρο των συναλλαγών, με την αγορά να τηρεί πλέον μια θετική στάση αναμονής των εξελίξεων στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων.

Ειδικότερα, στις 11:12, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,68% στις 857,62 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 8 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,91% στις 258,85 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 2,87% στις 720,39 μονάδες.

Στη χθεσινή συνεδρίαση καλλιεργήθηκαν έντονα οι προσδοκίες ότι μια συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών είναι πολύ κοντά, ωστόσο την αισιοδοξία διαδέχτηκε σήμερα η στάση αναμονής, μετά και τις διφορούμενες δηλώσεις που έχουν υπάρξει από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Η αγορά βρίσκεται στη μέση ενός ακόμη μπρα-ντε-φερ, με την Αθήνα να διαμηνύει ότι βρίσκεται «στην τελική ευθεία» για μια συμφωνία με τους πιστωτές της, ενώ οι Βρυξέλλες βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα. Αίσθηση μάλιστα προκάλεσαν τα σχόλια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος χθες δήλωσε: «Εκπλήσσομαι συνέχεια όταν ακούω από την Αθήνα ότι είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία».

Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank και η Πειραιώς δείχνουν και σήμερα διαθέσεις να ηγηθούν της συνεδρίασης, καταγράφοντας κέρδη 4,67% και 3,77% αντίστοιχα, ενώ η MIG κερδίζει 2%, η Τιτάν είναι στο +1,72% και η Folli Follie στο +1,66%.

Στον αντίποδα, η ΔΕΗ ΔΕΗ-2,08% υποχωρεί κατά 1,89%, μετά τα χειρότερα του αναμενομένου αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η ΓΕΚ Τέρνα ΓΕΚΤΕΡΝΑ-1,57% υποχωρεί κατά 2,09%, ο ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ-1,67% είναι στο -1,44% και η Jumbo στο -1,15%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.