Επανήλθαν οι «κινεζικές» ανησυχίες στη Wall Street

Έντονες ρευστοποιήσεις καταγράφονται στην έναρξη των συναλλαγών της Wall Street, με τα στοιχεία της κινεζικής οικονομίας να βρίσκονται εκ νέου στο επίκεντρο, προκαλώντας νέες αναταράξεις στις αγορές.

Ειδικότερα, στις 16:41, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,91% στις 16.211,95 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 1,59% στις 4.700,65 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 1,89% στις 1.934,84 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Dollar Tree υποχωρεί κατά 5,5% καθώς ανακοίνωσε ζημιές ύψους 98 εκατ. δολαρίων ή 46 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 121,5 εκατ. δολαρίων ή 59 σεντς ανά μετοχή, στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Επίσης, η Yahoo υποχωρεί κατά 2,3%, μετά την ανακοίνωση για προσωρινή αποχώρηση της διευθύνουσας συμβούλου, Marissa Mayer, εξαιτίας της εγκυμοσύνης της.

Στον αντίποδα, ο κλάδος των αεροπορικών ενισχύεται, στον απόηχο της πτώσης του πετρελαίου, η οποία βελτιώνει τα περιθώρια κέρδους του εξαιτίας της μείωσης του λειτουργικού κόστους. Η Delta σημειώνει κέρδη 0,8% και η American Airlines είναι στο +0,5%.

Αρνητικά επίσης επιδρά η παραδοχή από την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κ. Λαγκάρντ, ότι η παγκόσμια οικονομία θα κινηθεί το επόμενο διάστημα χαμηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων, λόγω της πρόσφατης αστάθειας των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.