Επενδυτικό σχέδιο συζητά το ΥΠΟΙΚ με ΕΤΕπ

Ένα νέο, μεγάλο επενδυτικό – αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα μας βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης που είχε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με κλιμάκιο ανώτατων στελεχών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), επικεφαλής του οποίου ήταν ο γενικός διευθυντής, Λούκα Λατσαρόλι.
Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του ΥΠΟΙΚ με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγιερ.
Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΟΙΚ, στη συνάντηση, η οποία έγινε την περασμένη Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομικών, αποφασίσθηκε η συνέχιση και εντατικοποίηση των συνομιλιών των δύο πλευρών, ώστε μέχρι τις 15 Ιουλίου να έχουν αποσαφηνισθεί οι λεπτομέρειες του εν λόγω σχεδίου και να δρομολογηθεί η υλοποίησή του.
Σύμφωνα με το υπουργείο, το επενδυτικό σχέδιο θα κινηθεί στο ευρύτερο πλαίσιο του σχεδιασμού της κυβέρνησης για μια βιώσιμη συμφωνία, που θα έχει ως βασικούς πυλώνες: την αναδιάρθρωση του χρέους, την αναπτυξιακή ώθηση της ελληνικής οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το θέμα των μεταρρυθμίσεων θα συζητηθεί το απόγευμα στο Παρίσι, στη συνάντηση που θα έχει ο κ. Βαρουφάκης με τον γενικό γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.