Ε.Ε.: Θετικές οι πρώτες εντυπώσεις για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση

Στις αρχές της επόμενης βδομάδας θα έρθουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών, προκειμένου να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ενώ θετικές είναι καταρχήν οι πρώτες εντυπώσεις των θεσμών σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.
Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης χαρακτήρισε την πρόταση για το ασφαλιστικό «σημαντικό βήμα μπροστά» ως προς το σκέλος της ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων, που αποτελούσε την προτεραιότητα των τελευταίων ετών.
Θα ζητηθούν πρόσθετα στοιχεία και πληροφορίες στη διάρκεια της αξιολόγησης σχετικά με την πρόταση, είπε, προσθέτοντας ότι αυτήν τη στιγμή δεν είναι σε θέση ο ίδιος να γνωρίζει αν η πρόταση είναι αρκετή για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των ταμείων ή όχι. Επανέλαβε, ωστόσο, ότι η πρώτη εντύπωση είναι θετική.
Σχετικά με τα θέματα της πρώτης αξιολόγησης, πέραν του ασφαλιστικού θα συζητηθούν ο προϋπολογισμός του 2016, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μέχρι το 2019, το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, η αγορά ηλεκτρικής ενέργεια και οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση.
Ερωτηθείς σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης είπε ότι επιθυμητό είναι να τελειώσουμε γρήγορα και αυτό είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας.
«Αλλά», πρόσθεσε, «από την άλλη όλα πρέπει να γίνουν σωστά και κυρίως να τελειώσουμε πρώτα την αξιολόγηση, ώστε να είμαστε αμέσως σε θέση να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.