Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί ότι θα καταβάλει τις υποχρεώσεις της, λέει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Την θέση ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να αναμιχθεί σε ζητήματα που αφορούν στην σχέση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εξέφρασε σήμερα Παρασκευή η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη περί μετάθεσης των πληρωμών ομολόγων προς την ΕΚΤ η κ. Φον Τισενχάουζεν διευκρίνισε τα εξής: «Πρόκειται για θέμα μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΚΤ. Η ΕΚΤ έχει ήδη εκφραστεί σαφώς. Δεν βλέπω τον λόγο να σχολιάσω εγώ».

Στην ίδια βάση είπε πως η Ελλάδα, με την συμφωνία στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, η οποία επαναβεβαιώθηκε στο Eurogroup στις αρχές της εβδομάδας, δεσμεύθηκε για την πληρωμή των υποχρεώσεών της έναντι των πιστωτών της, όπως έχει συμφωνηθεί.

Στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στην περίπτωση αποπληρωμής των SMP ομολόγων, που κατέχει η ΕΚΤ (συνολικά 27 δισ. ευρώ) με τη διαμεσολάβηση του ESM και πιθανόν κάποιου swap μεταξύ Ελλάδας και ESM, κάτι που παρουσιάσθηκε, ως πρόταση μη αποπληρωμής των SΜP ομολόγων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.