Ιταλία: Φοροελαφρύνσεις 18 δισ. ευρώ υπόσχεται ο Ρέντσι

Φοροελαφρύνσεις, συνολικού ύψους 18 δισ. ευρώ, για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες υποσχέθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μιλώντας στους Ιταλούς βιομήχανους.
«Πρόκειται για την μεγαλύτερη συνολική φοροελάφρυνση που έχει αποφασιστεί στη νεότερη ιστορία της Ιταλίας», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ προανήγγειλε επίσης ότι με το σχέδιο προϋπολογισμού, το οποίο θα παρουσιαστεί επισήμως την Τετάρτη, θα περικοπούν 16 δισ. ευρώ από τις δημόσιες δαπάνες.
Μιλώντας στα μέλη της ένωσης ιταλικών βιομηχανιών Confindustria, ο κ. Ρέντσι είπε ότι το δημόσιο έλλειμμα της Ιταλίας θα παραμείνει στο 2,9% του ΑΕΠ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση για να μπορέσει με τον τρόπο αυτό να χρησιμοποιήσει 11,5 δισ. ευρώ για παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής και για τη στήριξη των επιχειρήσεων.
Σε ό,τι αφορά την φοροελάφρυνση της τάξης των 80 ευρώ τον μήνα, η οποία αφορούσε φέτος τους υπαλλήλους με μικτό ετήσιο εισόδημα κάτω των 25.000 ευρώ, ο Ματέο Ρέντσι επιβεβαίωσε ότι θα ισχύσει και το επόμενο έτος.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης την πρόθεσή του να εγκρίνει μέτρο βάσει του οποίου οι εργαζόμενοι θα μπορούν να προσλαμβάνονται για τους πρώτους 36 μήνες χωρίς ο εργοδότης να υποχρεούται να καταβάλει ένσημα. Tο αντίστοιχο ποσό θα καλύπτεται από το ιταλικό κράτος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.