Κατρούγκαλος: Εξορθολογισμός και αξιοπρεπείς συντάξες

«Δεν συζητήθηκε το Ασφαλιστικό. Παρουσίασα τις προτάσεις μου για το ότι χρειάζεται μία δομική μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, που θα το κάνει δίκαιο και που θα εξασφαλίζει ότι οι συντάξεις θα είναι αξιοπρεπείς, όχι συντάξεις-φιλοδωρήματα» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος εξερχόμενος του Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της κοινής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό.

«Αλλά οι κυβερνητικές αποφάσεις επ’ αυτού θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες» τόνισε.

Ερωτηθείς εάν κατέθεσε πρόταση να κοπούν οι επικουρικές συντάξεις, απάντησε: «Όχι βέβαια» και υπογράμμισε: «Δεν έχουμε πει τίποτα που αφορά μειώσεις, όλες οι προτάσεις μας αφορούν ακριβώς τον εξορθολογισμό».

«Έχουμε πει, λοιπόν, ότι οριζόντιες μειώσεις συντάξεων, όπως έκαναν οι προηγούμενοι, δεν θα κάνουμε» σημείωσε για να προσθέσει ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι ο εξορθολογισμός του συστήματος, ώστε να εξαφαλίσει και την επιβίωση για το μέλλον και συντάξεις που να μην είναι συντάξεις-φιλοδωρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από συμμετέχοντες στη σύσκεψη, προγραμματίζεται Υπουργικό Συμβούλιο για την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα αποφασιστεί πότε θα κατατεθεί στη Βουλή.

Νωρίτερα, υπουργός ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα έρθει «σύντομα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.