Κερέ: Η ελληνική κρίση έχει τελειώσει, εφόσον τηρηθούν οι δεσμεύσεις

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

«Η ελληνική κρίση έχει τελειώσει, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι θα παραμείνουν πιστοί στις δεσμεύσεις που ανελήφθησαν το περασμένο καλοκαίρι» δήλωσε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post ο κ. Κερέ αποσυνδέει το ζήτημα του προσφυγικού από εκείνο της οικονομίας, τονίζοντας πως «είναι προς όφελος των Ελλήνων να είναι ισχυρότερη η ελληνική οικονομία, ασχέτως του προσφυγικού».

Ερωτηθείς για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ανέφερε ότι το κουαρτέτο είχε «εποικοδομητικές συνομιλίες στην Αθήνα, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε. Πλέον δεν πρόκειται για τους θεμελιώδεις στόχους, αλλά για την υλοποίησή τους».

«Η Ελλάδα, πρέπει λοιπόν, να εμμείνει στη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Αύγουστο του 2015 για το τρίτο πακέτο βοήθειας», δήλωσε ο κ. Κερέ, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ επιθυμεί το ΔΝΤ να συνεχίσει να είναι μέρος της προσπάθειας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.