Μεταβλητότητα και εναλλαγές προσήμων στις ευρωαγορές

Έντονη μεταβλητότητα και εναλλαγές προσήμων κυριαρχούν σήμερα στους ευρωπαϊκούς δείκτες, με την αγορά να λαμβάνει αμφίσημα μηνύματα από τα αποτελέσματα β’ τριμήνου των εισηγμένων.

Ειδικότερα, στις 15:36, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,07% στις 6.748 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,09% στις 11.626 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,24% στις 5.209 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,39% στις 402,35 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Zurich Insurance Group σημειώνει απώλειες 2,5%, μετά την αιφνίδια πτώση που κατέγραψε η κερδοφορία της το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 840 εκατ. δολάρια.

Επίσης, απώλειες που ξεπερνούν το 1% καταγράφουν οι μετοχές των BP και Total, μετά και τη νέα πτώση κοντά στα 45 δολάρια που καταγράφει το πετρέλαιο. Η άνοδος του δολαρίου έχει πλήξει σημαντικά την πορεία του πετρελαίου τις τελευταίες ημέρες.

Στον αντίποδα, η OCI σημειώνει κέρδη 6,6%, μετά τη συμφωνία που πέτυχε για την συγχώνευσή της με την CF Industries Holdings. Εωσότου επιβεβαιωθεί η συμφωνία, η μετοχή βρισκόταν σε αναστολή διαπραγμάτευσης.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, σημαντική ανάκαμψη εμφάνισαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Ειδικότερα, αυξήθηκαν κατά 2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι ανόδου μόλις 0,2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.