Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

Απώλειες, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς επηρεάστηκαν από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, οι οποίες έγειραν νέες ανησυχίες για την ασφάλεια των «καναλιών» διανομής του πετρελαίου στο δυτικό κόσμο.
Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,37% στις 6.895 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,18% στις 11.844 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,30% στις 5.006 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,86% στις 394,54 μονάδες, συνεχίζοντας την πτωτική του πορεία, μετά την αδυναμία να διασπάσει τα ιστορικά του υψηλά.
Στο ταμπλό, η London Stock Exchange Group υποχώρησε κατά 5,7%, καθώς έγινε γνωστό ότι η Borse Dubai πούλησε την κατά 17,4% συμμετοχή της, ύψους 1,4 δισ. στερλινών, με discount. Έτσι, τερματίστηκε η οκταετής παρουσία της στον βρετανικό χρηματιστηριακό πάροχο.
Επίσης, η Havas σημείωσε απώλειες 5,3%, μετά την πώληση του 17% της συμμετοχής της Group Bollore. Η τελευταία κατείχε τον περασμένο μήνα το 83% της Havas, ενώ το ποσοστό που πωλήθηκε εκτιμάται ότι απέφερε έσοδα περί τα 500 εκατ. ευρώ.
Πτωτικά και ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών, καθώς εκτός από τις εξελίξεις με το πρόσφατο δυστύχημα στις γαλλικές Άλπεις, επηρεάστηκαν από την άνοδο του πετρελαίου, η οποία παραδοσιακά αυξάνει το λειτουργικό τους κόστος. Η International Consolidated Airlines Group έxασε 3,5%, η Deutsche Lufthansa βρέθηκε στο -3,1% και η Air France-KLM Group στο -1,5%.
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του GfK στη Γερμανία αναμένεται να αυξηθεί στις 10 μονάδες τον Απρίλιο από 9,7 μονάδες τον Μάρτιο, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2001. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν αύξηση του δείκτη στις 9,9 μονάδες για τον μήνα Απρίλιο.
Επίσης, στο 4% του ΑΕΠ υποχώρησε το έλλειμμα προϋπολογισμού της Γαλλίας το 2014 από 4,1% που ήταν το 2013, έναντι προβλέψεων για έλλειμμα 4,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική στατιστική υπηρεσία INSEE.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.