Με μικτά πρόσημα οι ευρωαγορές

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες αποτυπώνοντας την ικανοποίηση της αγοράς ότι ο μηνιαίος στόχος των αγορών κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επιτευχθεί, όπως διαβεβαίωσε, άλλωστε, και ο πρόεδρός της, Μάριο Ντράγκι. Ωστόσο, ο βρετανικός FTSE 100 ^FTSE-0,51% δείχνει αδύναμος να ακολουθήσει την αντίδραση.

Ειδικότερα, στις 14:56, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,45% στις 6.864 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,10% στις 11.855 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με κέρδη 0,23% στις 5.018 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,32% στις 395,80 μονάδες, οδεύοντας προς την ολοκλήρωση του καλύτερου τριμήνου από το 2009.

Μπορεί οι ευρωπαϊκές αγορές να δείχνουν διάθεση να διακόψουν το διήμερο πτωτικό σερί, ωστόσο δεν λείπει η αβεβαιότητα εξαιτίας των γεγονότων στην Υεμένη, όπου οι ΗΠΑ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να παράσχουν εναέριο ανεφοδιασμό σε καύσιμα και να στείλουν αεροσκάφη για να βοηθήσουν τον συνασπισμό, επικεφαλής του οποίου είναι η Σαουδική Αραβία, στις επιχειρήσεις του στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι.

Στο ταμπλό, η Novo Nordisk σημειώνει κέρδη 11,8%, μετά την ανακοίνωση ότι θα καταθέσει τα αποτελέσματα της έρευνας της πάνω σε ένα νέο φαρμακευτικό σκεύασμα στις αμερικανικές αρχές, ώστε να λάβει τις απαραίτητες άδειες για την μαζική παραγωγή του.

Επίσης, η Swatch Group ενισχύεται κατά 2,5%, μετά τις δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου, Nick Hayek, ότι ο ρυθμός αύξησης των εσόδων το τρέχον έτος θα είναι μεταξύ 5% και 10%.

Στο +5,4% βρίσκεται η Adidas, μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από την Kepler Cheuvreux σε buy από hold προηγουμένως, με αφορμή το χαμηλότερο κόστος της αγοράς της Ρωσίας, τις βελτιωμένες πωλήσεις και την ανάκαμψη της ζήτησης στην Ευρώπη.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στις 93 μονάδες ανήλθε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία τον Μάρτιο του 2015, επιβεβαιώνοντας απόλυτα στους αναλυτές.

Από την άλλη, πτώση 3% καταγράφηκε στις τιμές εισαγωγών της Γερμανίας τον Φεβρουάριο του 2015, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2014, διαψεύδοντας επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν πτώση 3,5%, σε ετήσια βάση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.