«Μικρό καλάθι» κρατούν οι αγορές για τις σημερινές ανακοινώσεις του Μ. Ντράγκι

Υπό το βάρος των αρνητικών στοιχείων για την εξέλιξη των τιμών στη ζώνη του ευρώ , αλλά και εν μέσω επικρίσεων για την έλλειψη ρευστότητας στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, στην επίσημη πρώτη συμμετοχή του Γιάννη Στουρνάρα ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να αποτιμήσει την εξέλιξη της κατάστασης στην οικονομία της ευρωζώνης και να πάρει αποφάσεις για τις κινήσεις του μέσα στο φθινόπωρο.

Η προσοχή πάντως εστιάζεται στη συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι αργότερα σήμερα το μεσημέρι όπου αναμένεται να δεχτεί ερωτήσεις για το αν η ΕΚΤ προτίθεται να προχωρήσει σε εκτεταμένο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεδομένου ότι ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ διαμορφώθηκε στο 0,5% τον Μάιο.

Αναλυτές εκτιμούν πως ο επικεφαλής της ΕΚΤ θα αρκεστεί να επαναλάβει το μήνυμα του Ιουνίου ότι η τράπεζα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε περαιτέρω δράση εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, αλλά δεν θα δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Έτσι, δεν αναμένουν αναλυτικές αναφορές σχετικά με τις αγορές τιτλοποιημένων δανείων (ABS)» ή για τα νέα μακροπρόθεσμα δάνεια (TLTROs) ύψους 400 δισ. ευρώ με σταθερό επιτόκιο που ανακοίνωσε η ΕΚΤ ότι θα χορηγούνται υπό όρους στις ευρωπαϊκές τράπεζες, ώστε να διοχετευθούν αποκλειστικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.