Νέα μείωση του ELA από την ΕΚΤ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στα 88,9 δισ. ευρώ μείωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) το ανώτατο όριο παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες.

Σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος ) αναφέρει πως στις 16 Σεπτεμβρίου 2015 το δ.σ. της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στο αίτημά της για καθορισμό του ανώτατου ορίου του ELA στο ποσό των 88,9 δισ. ευρώ έως και την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015, δηλαδή την ημέρα της επόμενης προγραμματισμένης συνεδρίασης του δ.σ.

Η μείωση αυτή των 0,2 δισ. ευρώ που ζητήθηκε από την ΤτΕ «αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.