Νευρικότητα και απώλειες στο Χ.Α.

Πτωτικά κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ανατρέποντας τις αρχικές ανοδικές κινήσεις, καθώς εκδηλώνονται μικρής έκτασης ρευστοποιήσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους του FTSE 25.

Στις 11:14, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,38% στις 761,98 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 11,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 0,37% στις 226,07 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 1,66% στις 551,43 μονάδες.

Η αγορά παρακολουθεί τις ενέργειες της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει λάβει απέναντι στους πιστωτές της, ώστε να αποδεσμευτεί μέρος ή ολόκληρο το ποσό της εκκρεμούσας δόσης και να δοθεί “ανάσα” ρευστότητας στην οικονομία.

Σύμφωνα με τον Πάνο Δάντη της Alfa Alliance, οι κρισιμότερες μέρες για την ελληνική οικονομία και το χρηματιστήριο είναι αυτές της επόμενης βδομάδας, όπου η ελληνική πλευρά θα διατυπώσει ξεκάθαρες προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνει στους εταίρους και εκείνοι θα τις αξιολογήσουν.

Αν η αξιολόγηση είναι θετική και τις αποδεχτούν, θα επέλθει συμφωνία και σταδιακά η ρευστότητα θα επανέλθει σε ανεκτά επίπεδα. Γιατί στην παρούσα φάση η χώρα έχει ουσιαστικά ελάχιστη ρευστότητα και είναι ένα βήμα πριν τα “capital controls”, ενώ ο χρόνος που απαιτείται να ολοκληρωθεί η όποια συμφωνία είναι οριακά επαρκής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στο ταμπλό, η MIG σημειώνει απώλειες 4,38%, μετά τις διοικητικές αλλαγές που υπήρξαν, η Εθνική χάνει 2,68% στα 1,09 ευρώ, η Βιοχάλκο είναι στο -1,43% και η ΔΕΗ ΔΕΗ-1,30% στο -1,30%, καθώς τα αποτελέσματα του 2014 δεν ικανοποίησαν την αγορά.

Στον αντίποδα, η Aegean καταγράφει κέρδη 3,94%, με την αγορά να υποδέχεται θετκά τα σχέδια για νέες επενδύσεις με στόχο την αύξηση του μεριδίου της στην αγορά, η Τιτάν και η Jumbo κερδίζουν 1,7% και η Eurobank είναι στο +1,05%, καθώς ανακοινώθηκε ότι θυγατρικές της Fairfax προέβησαν σε αγορές μετοχών της, δίνοντας τη δική τους ψήφο εμπιστοσύνης στην τράπεζα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.