Ντάισελμπλουμ: Σοβαρός κίνδυνος για την ευρωπαϊκή οικονομία το Brexit

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η ψήφος υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την ευρωπαϊκή οικονομία βραχυπρόθεσμα, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Το Brexit είναι προφανώς ένας κίνδυνος αυτή τη στιγμή και, βραχυπρόθεσμα, ίσως ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την οικονομία μας», είπε ο Ντάισελμπλουμ μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Μολονότι θεωρεί ότι οι κίνδυνοι αφορούν κατά κύριο λόγο τη βρετανική οικονομία, τόνισε ότι ανησυχεί για τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις που θα είχε το Brexit στην ευρωπαϊκή οικονομία, ιδίως στις χώρες της ευρωζώνης.

Πολλοί οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα δημιουργούσε αβεβαιότητα για τις μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες και θα αποθάρρυνε τις επενδύσεις στην Ευρώπη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.