Ντέισελμπλουμ: Συμφωνία για τα μέτρα που «ξεκλειδώνουν» τη δόση των 2 δισ.

Σε συμφωνία για το πρώτο πακέτο ενδιάμεσων στόχων που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι τα μέσα Οκτώβρη, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η πρώτη υποδόση των δύο δισ., κατέληξε το Eurogroup, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του Γερούν Ντέισελμπλουμ σε συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.

Ο κ. Ντάισελμπλουν εξέφρασε την ικανοποίηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν το πρόγραμμα.

Όπως είπε πολλή δουλειά πρέπει να γίνει, ενώ τόνισε ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι σημαντική για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης εντός και εκτός της Ελλάδας, αλλά και για την οικονομική ανάκαμψη.
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων, θα πρέπει να συμφωνηθεί αργότερα, εντός του Οκτωβρίου, σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

«Ζητήσαμε από τους εκπροσώπους των θεσμών και από τις ελληνικές αρχές να εργαστούν εντατικά ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό», ανέφερε και υποστήριξε ότι το επόμενο πακέτο μεταρρυθμίσεων θα αφορά το συνταξιοδοτικό, τη δημόσια διοίκηση και το χρηματοπιστωτικό τομέα.

Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Σημείωσε, ωστόσο, ότι «κλειδί» είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.