Οριακά χαμηλότερα ξεκίνησαν οι ευρωαγορές

Στον ρυθμό της επικείμενης συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βρίσκονται από σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι αναμένουν την Πέμπτη να ακούσουν με μεγάλο ενδιαφέρον τις λεπτομέρειες του προγράμματος αγοράς εγγυημένων τίτλων της ΕΚΤ.

Ειδικότερα, στις 10:32, ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει πτώση 0,13% στις 6.641 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,03% στις 9.487 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με απώλειες 0,02% στις 4.394 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 0,02% στις 342,24 μονάδες.

Στο ταμπλό, η UBS ενισχύεται κατά 1,3%, καθώς ανακοίνωσε ότι τους τελευταίους δύο μήνες τα κέρδη ξεπέρασαν τα 731 εκατ. φράγκα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έχουν εκτιμήσει ότι τα κέρδη τρίτου τριμήνου θα κυμανθούν περί τα 713 εκατ. φράγκα.

Στον αντίποδα, η Commerzbank υποχωρεί κατά 2,3%, καθώς έχει βρεθεί στο επίκεντρο έρευνας από την εισαγγελία του Μανχάταν στις ΗΠΑ, με την κατηγορία για παραβιάσεις των νόμων που σχετίζονται με το ξέπλυμα χρήματος. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η Commerzbank ασκούσε πολύ χαλαρό έλεγχο για τον εντοπισμό και την αποτροπή του ξεπλύματος χρήματος.

Επίσης, απώλειες που φτάνουν το 21% σημειώνει η Balfour, η οποία εκτίμησε ότι τα κέρδη της το τρίτο τρίμηνο θα μειωθούν περαιτέρω κατά 75 εκατ. στερλίνες, καθώς η μονάδα της στη Βρετανία υποαπέδωσε. Επίσης, αναφέρθηκε ότι ο εκτελεστικός πρόεδρος της Στηβ Μαρσαλ θα αποχωρήσει από την εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, την 4η Σεπτεμβρίου 2014, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να αρχίσει την αγορά μη χρηματοπιστωτικών περιουσιακών στοιχείων του ιδιωτικού τομέα. Έτσι, θα ξεκινήσουν οι αγορές ενός ευρέους φάσματος απλών και διαφανών καλυμμένων τίτλων (asset-backed securities – ABS) με υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία. Στόχος είναι η διευκόλυνση νέων πιστωτικών ροών προς την οικονομία, στη γραμμή των αποφάσεων του Ιουνίου. Οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.