Πράετ: Παραμένει πολύ εύθραυστη η κατάσταση στην Ελλάδα

Πολύ εύθραυστη παραμένει η κατάσταση στην Ελλάδα εκτίμησε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Πέτερ Πράετ αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι έχει επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Libre Belgique ο Πράετ τόνισε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και είναι ακόμα πολύ εντατικές σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο και υπογράμμισε τη θέληση για επιτυχία καθώς και τη σημαντική βελτίωση στο κλίμα των συνομιλιών.

Ερωτηθείς για το εάν η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τώρα υπό έλεγχο αναγνώρισε ότι το κλίμα είναι πιο θετικό απ’ ότι στις αρχές του έτους.

«Έχει γίνει ήδη μεγάλη πρόοδος μέσω αυτών διαπραγματεύσεων. Έχουν ψηφιστεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Οι τράπεζες θα είναι ανακεφαλαιοποιημένες. Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει πολύ εύθραυστη στη χώρα» παραδέχτηκε.

Αναφορικά με τη συνέχιση της παρούσας χαλαρής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, ο Πράετ, που είναι επίσης μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα «θα επιδιώξει μια διευκολυντική νομισματική πολιτική για όσο διάστημα χρειαστεί. Χωρίς να δίνει κανείς μια συγκεκριμένη ημερομηνία, το χρονοδιάγραμμα είναι σχετικά μεγάλο».

«Έχουν προκύψει επιπλέον ρίσκα από την επιβράδυνση στις αναδυόμενες οικονομίες, ρίσκα που είναι αρκετά σημαντικά για την ευρωζώνη. Υπάρχουν επίσης πτωτικές πιέσεις στις τιμές στον μεταποιητικό τομέα, ως αποτέλεσμα της πλεονάζουσας παραγωγής και της πολύ υψηλής ανεργίας», δήλωσε ο Πράετ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.