Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης στο Χ.Α.

Προσπάθεια αλλαγής κλίματος επιχειρείται στο Χρηματιστήριο Αθηνών την τελευταία ώρα, με τον γενικό δείκτη να καταγράφει οριακά κέρδη με τη βοήθεια των δεικτοβαρών, μη τραπεζικών, μετοχών του FTSE 25.

Ειδικότερα, στις 11:03, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,11% στις 624,91 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 10,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,06% στις 182,61 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,86% στις 206,20 μονάδες.

Σύμφωνα με διαρροές, προωθείται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς νέα ρύθμιση που θα εξομαλύνει ελαφρώς τις συνέπειες των ελέγχων στην κίνηση των κεφαλαίων για τους ελληνικούς κωδικούς, εξέλιξη που εάν επιβεβαιωθεί θα δώσει ώθηση στις συναλλαγές του Χρηματιστηρίου. Άλλωστε από τότε που ξανατέθηκε σε λειτουργία το Χ.Α., στις αρχές Αυγούστου, οι εγχώριοι επενδυτές βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση, εξαιτίας των περιορισμών που αντιμετωπίζουν στην κίνηση των κεφαλαίων τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η εγχώρια αγορά κινείται με βάση τις στρατηγικές των ξένων επενδυτών, οι οποίοι επηρεάζονται σημαντικά από το κλίμα στις διεθνείς αγορές. Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό, το Χ.Α. εναρμονίστηκε στην κίνηση των ευρωπαϊκών δεικτών, οι οποίοι σημείωσαν το τελευταίο διάστημα σημαντικές απώλειες, λόγω των ανησυχιών για την πορεία της οικονομίας της Κίνας.

Στο ταμπλό τώρα, η Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ+4,84% καταγράφει σημαντικά κέρδη, που φτάνουν το 4%. Ακολουθεί η Eurobank στο +2,78%, η ΔΕΗ ΔΕΗ+1,97% στο +2,22% και η Τιτάν στο +1,82%. Ανοδικά κινούνται και οι Μυτιληναίος, ΜΥΤΙΛ+1,76% ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ+1,57% Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΠΕ+0,92% Folli FOllie και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, έχουν περιοριστεί οι πιέσεις στην Πειραιώς, στο -3,49%. Η ΓΕΚ Τέρνα ΓΕΚΤΕΡΝΑ-1,32% χάνει 2,63%, ενώ άνω του % είναι οι απώλειες σε ΕΕΕ, Aegean, ΟΛΠ, ΟΛΠ-1,76% Εθνική και Λάμδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.