Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης στο Χ.Α.

Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο να προσπαθεί να ανακάμψει μετά το «σφυροκόπημα» που έχει δεχτεί εξαιτίας της αβεβαιότητας για τις κεφαλαιακές ανάγκες του.

Ειδικότερα, στις 10:56, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,59% στις 646,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 1,7 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει άνοδο 0,72% στις 187,16 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 3,96% στις 165,12 μονάδες.

«Βαρίδι» στην αγορά αποτελεί το χθεσινό δημοσίευμα του «Der Spiegel», το οποίο αναφέρει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) φέρεται να κάνει λόγο για έλλειψη προόδου στις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Το ΔΝΤ εμφανίζεται δυσαρεστημένο από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, καθώς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση έχει μεν από τα μέσα Ιουλίου ψηφίσει μια σειρά από νόμους ώστε να εκταμιευθεί η οικονομική βοήθεια, ωστόσο έχει εφαρμόσει μόνο ένα μέρος τους.

Σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, αν φανεί η αποφασιστικότητα στα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, θα αρχίσει να επανέρχεται η εμπιστοσύνη στους κόλπους των επενδυτών. Μέχρι τότε οι επενδυτές που είναι τοποθετημένοι στο Χ.Α., εκτός τραπεζών, θα τηρούν στάση αναμονής, ενώ εκείνοι των τραπεζών θα παραμείνουν επιφυλακτικοί στα όσα διαδίδονται, αφού κανείς δεν μπορεί να έχει σαφή εικόνα για τον τρόπο των αυξήσεων και τις κεφαλαιακές ανάγκες του κλάδου.

Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank ΑΛΦΑ+3,19% σημειώνει κέρδη 4,26%, η Πειραιώς καταγράφει άλμα 5,56% και η Εθνική είναι στο +4%. Η Eurobank ενισχύεται κατά 5% ανακάμπτοντας από τα νέα ιστορικά χαμηλά που βρέθηκε χτες. Κέρδη άνω του 1% καταγράφουν οι μετοχές των Ελληνικών Πετρελαίων, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΠ ΟΤΕ, ΟΤΕ+1,33% Jumbo, ΕΧΑΕ ΕΧΑΕ+0,64% και Grivalia.

Στον αντίποδα, η Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ-1,97% υποχωρεί κατά 1,32%, μετά την ακύρωση του διαγωνισμού για έργο στη Ρουμανία, ενώ η Aegean σημειώνει απώλειες ,91%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα ΓΕΚΤΕΡΝΑ-0,61% και Motor Oil, ενώ χωρίς πρόσημο είναι ακόμη οι ΕΕΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν και Λάμδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.