Πρόταση Κατρούγκαλου για ευρεία μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού

Νέο ασφαλιστικό ετοιμάζει να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, όπως είπε σήμερα (19/08/2015) ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Στόχος είναι στο τέλος Οκτωβρίου, όπως προβλέπει το νέο μνημόνιο, να ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο μια νέα μεταρρύθμιση.
Σε άτυπη συνάντηση με δημοσιογράφους ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό η επιστροφή στο παρελθόν δεν είναι στόχος της κυβέρνησης, αναφέρει το MEGA.
Η πρότασή του για το νέο ασφαλιστικό είναι, όπως είπε, ήδη στα χέρια του πρωθυπουργού, ωστόσο δεν έδωσε λεπτομέρειες καθώς θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί στο κυβερνητικό συμβούλιο.
Μεταξύ άλλων, η πρόταση περιλαμβάνει ενοποιήσεις Ταμείων – και κύριας ασφάλισης και επικουρικών, εξομοίωση των εισφορών στα ασφαλιστικά Ταμεία, διασφάλιση των κατώτατων συντάξεων και στήριξη των πιο ευπαθών ομάδων.
Για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος είπε ότι αναζητούνται ισοδύναμα μέτρα, κάτι που δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Το χρονοδιάγραμμα είναι, πάντως, πιεστικό, καθώς μέχρι τις 15 Οκτωβρίου η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει καταλήξει στις ολοκληρωμένες προτάσεις της για το ασφαλιστικό.
Στο πεδίο των εργασιακών υπάρχουν τρία ”αγκάθια”, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι ομαδικές απολύσεις και ο συνδικαλιστικός νόμος.

Πηγή: newsbomb.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.