Πωλούν ενεργητικό Lafarge και Holcim

Την πώληση διαφόρων δραστηριοτήτων και περιουσιακών στοιχείων, που θα αποφέρουν έσοδα 3,5 δισ. ευρώ, πρότειναν οι τσιμεντοβιομηχανίες Lafarge και Holcim, στο πλαίσιο της στρατηγικής τους για να εξασφαλίσουν την έγκριση για της μεταξύ τους συγχώνευση, ύψους 50 δισ. δολαρίων.
Σε ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρείες άφησαν να εννοηθεί ότι πολλές από τις προτεινόμενες αποεπενδύσεις αφορούν δραστηριότητες στην Ευρώπη. Μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων για τα οποία έχει μπει «πωλητήριο» είναι σχεδόν το σύνολο των γαλλικών δραστηριοτήτων της Ηοlcim, καθώς και οι δραστηριότητες της Lafarge στη Γερμανία.
Οι προτεινόμενες πωλήσεις σκοπό έχουν να μετριάσουν τις ανησυχίες ότι η συμφωνία – που θα δώσει στην εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση μερίδιο ελέγχου άνω του 60% σε ορισμένες χώρες – θα αντιμετωπίσει σημαντικά εμπόδια από τις αρχές ανταγωνισμού και ειδικότερα στην Ευρώπη.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, έχει ήδη δηλώσει ότι οι αρχές των Βρυξελλών πιθανότατα θα προχωρήσουν σε διεξοδική έρευνα της συμφωνίας συγχώνευσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.