Σάμερς προς Ευρώπη: Υπάρχουν όρια στη λιτότητα

Μήνυμα προς την Ευρώπη ότι «υπάρχουν όρια στον βαθμό λιτότητας που μπορεί να επιβληθεί» έστειλε από τη Δρέσδη της Γερμανίας, όπου διεξάγεται η σύνοδος του G7, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Λόρενς Σάμερς.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο χθεσινή συνέντευξη του Σάμερς, ο πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ εξήγησε ότι «κάθε περίπτωση είναι διαφορετική» και η κατάσταση με την Ελλάδα θα βελτιωθεί πολύ αν καταστεί δυνατό να βρεθεί μια λύση.

«Και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν βήματα. Η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και να είναι πιο ξεκάθαρη σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις», είπε.

«Αλλά και οι Ευρωπαίοι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι υπάρχουν όρια στον βαθμό λιτότητας που μπορεί να επιβληθεί και εν τέλει τα προβλήματα λύνονται μέσω ανάπτυξης. Δεν λύνονται μέσω λιτότητας και χρειάζεται να εργαστούν με τους Έλληνες πάνω σε μια στρατηγική για ανάπτυξη», επεσήμανε ο Σάμερς, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, αν και το ελληνικό ζήτημα δεν είναι στην επίσημη ατζέντα της G7, κυριαρχεί ωστόσο στις συζητήσεις που γίνονται στο περιθώριο της συνάντησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.