ΣΕΠΕ: Έξι στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν υπηρεσίες cloud

Ταχείας αποδοχής από τις επιχειρήσεις, ανά τον κόσμο, τυγχάνει το οικοσύστημα του cloud computing, σύμφωνα με έρευνα, την οποία επικαλείται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ).
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), εκτιμάται ότι σήμερα, περίπου έξι στις δέκα (το 57%) χρησιμοποιεί κάποιας μορφής υπηρεσία cloud computing. Σημειώνεται ότι η έρευνα διενεργήθηκε από τη Amdocs, σε συνεργασία με την Coleman Parkes Research.

Σύμφωνα με τα ευρήματά της, τα υψηλότερα ποσοστά χρήσης cloud απαντώνται στη Βραζιλία (77%), την Ινδονησία (68%), στις ΗΠΑ (64%) και στην Αυστραλία (61%). Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (34%), στη Ρωσία (43%) και στον Καναδά (49%).

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εικόνα αυτή ίσως ξενίζει, καθώς ανατρέπει την παραδοσιακή άποψη, η οποία θέλει τις νέες τάσεις της τεχνολογίας να έχουν μεγαλύτερη απήχηση στις ώριμες οικονομίες του πλανήτη και μικρότερη στις αναδυόμενες ή στις υπό μετάβαση αγορές.

Διευκρινίζουν, πάντως, ότι τα υψηλά ποσοστά χρήσης του cloud σε μία αγορά δεν συνεπάγονται απαραίτητα και πιο “ώριμη” χρήση. Για παράδειγμα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Βραζιλίας, αν και κατέχουν την παγκόσμια πρωτιά στη χρήση υπηρεσιών cloud, φαίνεται να περιορίζονται σε πιο basic υπηρεσίες (Dropbox και Google Drive), ενώ οι ΜμΕ της Γερμανίας, αν και υστερούν στα ποσοστά χρήσης, αξιοποιούν το cloud για μια πιο ευρεία γκάμα υπηρεσιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.