Σε κλοιό ρευστοποιήσεων και σήμερα οι ευρωαγορές

Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησαν και σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά και τα νέα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τη μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας, τα οποία επιβεβαιώνουν την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της χώρας.

Ειδικότερα, στις 10:35, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,01% στις 6.185 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 1,70% στις 10.085 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικα κατά 1,37% στις 4.589 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 1,46% στις 357,51 μονάδες. Ο δείκτης, ο οποίος έκλεισε τον Αύγουστο με απώλειες 8,5%, ιαπραγματεύεται πλέον στις 15,6 φορές τα εκτιμώμεται κέρδη των εισηγμένων του, από τις 17,4 φορές που βρισκόταν τον Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται ότι χτες έκλεισε ένας από τους χειρότερους μήνες των τελευταίων τεσσάρων ετών, εξαιτίας των εξελίξεων στην Κίνα. Υπολογίζεται ήδη ότι έχουν χαθεί πάνω από 5,7 τρισ. δολάρια από τις διεθνείς αγορές, ενώ και η μεταβλητότητα έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ.

Στο ταμπλό τώρα, η Elekta σημειώνει κέρδη 6%, καθώς η διοίκησή της ανακοίνωσε ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους η εταιρεία θα επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης, σκιαγραφώντας τις προοπτικές ιδιαιτέρως θετικές.

Στο μεταξύ, νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο δείκτης μεταποίησης (PMI) στην Κίνα υποχώρησε σε χαμηλά τριών ετών τον Αύγουστο, διαμορφούμενος στις 49,7 μονάδες έναντι των 50 μονάδων του Ιουλίου. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 49,8 μονάδες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.