Σε πτωτική τροχιά και σήμερα το Χ.Α.

Με απώλειες ξεκίνησε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, αποτυπώνοντας τις ανησυχίες της αγοράς για τις διφορούμενες δηλώσεις μεταξύ Ευρωπαίων και Ελλήνων αξιωματούχων, αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη συμφωνίας.

Ειδικότερα, στις 11:06, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,31% στις 826,41 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 18 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 1,87% στις 247,97 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 3,75% στις 666,13 μονάδες.

Σύμφωνα με το www.naftemporiki.gr, η διαπραγμάτευση με εταίρους και δανειστές βρίσκεται σε αχαρτογράφητα νερά, με την ελληνική κυβέρνηση να δηλώνει χθες, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, αισιόδοξη για την επίτευξη συμφωνίας, ακόμη και μέχρι την προσεχή Κυριακή. Την ίδια ώρα, οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται περισσότερο απαισιόδοξοι.

Η αγορά βρίσκεται στη μέση ενός ακόμη μπρα-ντε-φερ, με την Αθήνα να διαμηνύει ότι βρίσκεται «στην τελική ευθεία» για μια συμφωνία με τους πιστωτές της, ενώ οι Βρυξέλλες βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως, βάσει προγράμματος, το Brussels Group θα ολοκλήρωνε αύριο, Σάββατο, το μεσημέρι τις εργασίες του, ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από πιθανό ότι θα συνεχίζει τις εργασίες μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, μετά και το χθεσινό «τελεσίγραφο» του EuroWorking Group ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο θεσμών μέχρι την επομένη Πέμπτη -οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου- το πρόγραμμα της Ελλάδας θα τερματιστεί και η χώρα δεν θα μπορέσει να λάβει τη δόση του Ιουνίου.

Στο ταμπλό, τα πρόσημα είναι αρνητικά, με την μετοχή του ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ-3,62% να υποχωρεί κατά 3,51%, η Πειραιώς υποχωρεί κατά 3,01% και η Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ-1,13% είναι στο -2,82%. Απώλειες 2,42% η ΔΕΗ, ΔΕΗ-2,02% ο ΟΤΕ ΟΤΕ-1,54% χάνει 2,13% και η Εθνική βρίσκεται στο -2,54%. Απώλειες άνω του 1% σημειώνουν ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΠ-0,68% Eurobank, MIG, Μυτιληναίος, ΜΥΤΙΛ-1,62% ΕΧΑΕ, ΕΧΑΕ-0,93% ΜΕΤΚΑ ΜΕΤΚ-1,72% και Follie Follie. Ήπια πτωτικά κινούνται Motor Oil, ΕΕΕ, Τιτάν, ΟΛΠ ΟΛΠ-0,20% και Aegean.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.