Την πρότασή του για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό κατέθεσε το μεσημέρι της Τετάρτης στον πρωθυπουργό ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.
Υπενθυμίζεται ότι το Ασφαλιστικό, σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς, πρέπει να έχει ψηφιστεί μέσα στο πρώτο 20ήμερο του Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Σκάι, το σχέδιο Κατρούγκαλου προβλέπει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις, μείωσεις σε επικουρικές από 170 ευρώ και πάνω, αύξηση 1% των εργοδοτικών εισφορών και αύξηση 0,5% των εισφορών των εργαζομένων.
Όσο για το κενό που προκύπτει από τη μη μείωση των κύριων συντάξεων η πρόταση Κατρούγκαλου προβλέπει κάλυψη από άλλα έσοδα, τα οποία μένει ακόμη να διευκρινιστούν.
Δεν αποκλείεται η πρόταση να περιλαμβάνει την επιβολή τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές και ίσως περικοπές σε εφάπαξ και μερίσματα.
Το σχέδιο Κατρούγκαλου αναμένεται να γίνει αντικείμενο σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, που έρχονται στην Αθήνα τις πρώτες ημέρες του νέου έτους.































