Στην αντεπίθεση ο Βαρουφάκης μετά τις βολές για το παράλληλο νόμισμα

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχτηκε για τις δηλώσεις του περί έκδοσης παράλληλου νομίσματος έδωσε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, δηλώνοντας έτοιμος υπερασπιστεί την πεντάμηνη θητεία του στο υπουργείο σε οποιοδήποτε επίπεδο -«όποιο δικαστήριο, όποια αρένα θέλετε», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Προς τρόικα εσωτερικού: Επιλέξτε όποιο φόρουμ, όποιο δικαστήριο, όποια αρένα θέλετε. Θα είμαι εκεί να υπερασπιστώ 5 μήνες αγώνων. Εσείς;

— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) July 13, 2015

Με αναρτήσεις του στο Twitter ο κ. Βαρουφάκης επιχειρεί να δικαιολογήσει την εισήγησή του για παράλληλο νόμισμα, αλλά και την παραδοχή ότι υπήρχε ολιγομελής ομάδα που προετοιμαζόταν για την περίπτωση Grexit, λέγοντας ότι «τα καλύτερα όπλα είναι αυτά που δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτά σχεδιάζαμε όταν μας απείλησαν με grexit ώστε να μη μας επιβληθεί».

Τα καλύτερα όπλα είναι αυτά που δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτά σχεδιάζαμε όταν μας απείλησαν με Grexit ώστε για να μην μας επιβληθεί

— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) July 13, 2015

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης «ήταν ο μοιραίος άνθρωπος όλο αυτό το διάστημα». «Δούλεψε με δόλο και αυτό θα του καταλογισθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού» ανέφερε, διευκρινίζοντας πως η ίδια μιλά για πολιτικό δόλο, ενώ πρόσθεσε πως λειτούργησε «σε αγαστή συνεργασία με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

«Ενέπαιξε τον ελληνικό λαό, την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, το Κοινοβούλιο και τους εταίρους» πρόσθεσε και επισήμανε πως «η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των 300 βουλευτών είναι ότι ο κ. Βαρουφάκης είναι ένας άνθρωπος του οποίου ο ρόλος είναι εξαιρετικά ύποπτος.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος τονίζει ότι οι δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη «θέτουν ευθέως και αβίαστα θέματα σχετικά με τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντά του σε σχέση με το μείζον θέμα της ύπαρξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και όχι μόνο» και προσθέτει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της εξεταστικής για τα μνημόνια κ. Βίτσα:

«Είναι προφανές κύριε Πρόεδρε, πως ενόψει των συγκλονιστικών εξελίξεων που αφορούν τη χώρα και τους πολίτες και των θυσιών που αυτοί θα υποβληθούν προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην EZ, είναι απολύτως αναγκαία η πρόσκληση του κ. Βαρουφάκη στην εξεταστική επιτροπή που εξετάζει την “αντιμετώπιση της δραματικής κρίσης μέσω της πολιτικής των μνημονίων. Προτείνω κ. Πρόεδρε να μεταφέρετε σε όλα τα μέλη της Επιτροπής την ανωτέρω πρότασή μου, προκειμένου να αποφασίσουμε την κατά προτεραιότητα πρόσκλησή του».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.