Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές

Με απώλειες έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά από μία συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας και συνεχών εναλλαγών προσήμων, εξαιτίας των αμφίσημων μηνυμάτων που έρχονται από τα αποτελέσματα β’ τριμήνου των εισηγμένων.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,08% στις 6.747 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,44% στις 11.585 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε πτωτικά κατά 0,09% στις 5.192 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,80% στις 400,70 μονάδες, κλείνοντας στα χαμηλά ημέρας.

Στο ταμπλό, η Zurich Insurance Group σημείωσε απώλειες 4,6%, μετά την αιφνίδια πτώση που κατέγραψε η κερδοφορία της το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 840 εκατ. δολάρια.

Επίσης, απώλειες που ξεπέρασε το 13% σημείωσε η Deutsche Post, καθώς προσώρησε σε μείωση του στόχου για τα κέρδη της το 2015, αφού οι απεργίες κατά το δεύτερο τρίμηνο της κόστισαν 100 εκατ. ευρώ.

Στον αντίποδα, η OCI σημείωσε κέρδη 3,6%, μετά τη συμφωνία που πέτυχε για την συγχώνευσή της με την CF Industries Holdings. Εωσότου επιβεβαιωθεί η συμφωνία, η μετοχή βρισκόταν σε αναστολή διαπραγμάτευσης.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, σημαντική ανάκαμψη εμφάνισαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Ειδικότερα, αυξήθηκαν κατά 2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι ανόδου μόλις 0,2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.