Συνεχίζεται το τραπεζικό sell off στο Χ.Α.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σε κλοιό τραπεζικού sell off βρίσκεται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ξεκίνησε τις συναλλαγές με σημαντικές απώλειες, υπό το βάρος των μετοχών της Εθνικής και της Πειραιώς, όπως συνέβη και στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Ειδικότερα, στις 11:08, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,44% στις 649,62 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 2,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει απώλειες 1,82% στις 193,05 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 18,34% στις 77,90 μονάδες.

Για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα ο γενικός δείκτης «δοκιμάζει» τη στήριξη των 650 μονάδων. Την προηγούμενη ακριβώς Δευτέρα (16 Νοεμβρίου) είχε βρεθεί στις 641 μονάδες, επίπεδο από το οποίο ξεκίνησε η ανοδική αντίδραση έως τις 673 μονάδες, χωρίς να να καταφέρει να προσεγγίσει την αντίσταση των 680-690 μονάδων.

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση καταγράφει απώλειες που φτάνουν το limit down, ήτοι στο 29,91%, ενώ ακολουθεί και η Πειραιώς, η οποία κινείται στο -26,67%. Απώλειες 5,88% καταγράφει και η Eurobank, ενώ και η Alpha Bank ΑΛΦΑ-5,26% είναι στο -5,26%.

Στο μεταξύ στο υπόλοιπο ταμπλό οι συναλλαγές είναι αρκετά περιορισμένες. Ενδεικτικό της αδράνειας είναι είναι ότι ακόμη η ΕΕΕ, η μετοχή με τη μεγαλύτερη στάθμιση στον FTSE 25, δεν έχει κάνει ακόμη συναλλαγή, ενώ ο όγκος που έχει διακινηθεί στις περισσότερες μετοχές είναι κάτων των 5 χιλ. τεμαχίων.

Παράλληλα, πιέσεις δέχονται οι μετοχές της ΕΧΑΕ, ΕΧΑΕ-3,65% στο -4,35%, και της ΔΕΗ, ΔΕΗ-3,50% στο -3,88%. Απώλειες άνω του 2% καταγράφουν οι Μυτιληναίος, ΜΥΤΙΛ-2,00% ΓΕΚ Τέρνα, ΓΕΚΤΕΡΝΑ-2,35% ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ-2,76% και Λάμβα, ενώ άνω του 1% είναι οι απώλειες σε Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΠΕ-1,05% Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, ΟΤΕ-1,49% Aegean και ΜΕΤΚΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.