Συνεχίζουν πτωτικά οι ευρωαγορές

Πτωτικά συνεχίζουν να κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οδεύοντας στο να κλείσουν τον χειρότερο μήνα της τελευταίας τετραετίας, εξαιτίας των ανησυχιών για την πορεία της κινεζικής οικονομίας.

Ειδικότερα, στις 15:10, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,56% στις 10.241 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,62% στις 4.646 μονάδες. Το βρετανικό χρηματιστήριο είναι κλειστό σήμερα λόγω αργίας.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,09% στις 362,95 μονάδες.

Σήμερα κλείνει ένας από τους χειρότερους μήνες των τελευταίων τεσσάρων ετών, εξαιτίας των εξελίξεων στην Κίνα. Υπολογίζεται ήδη ότι έχουν χαθεί πάνω από 5 τρισ. δολάρια από τις διεθνείς αγορές, ενώ και η μεταβλητότητα έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ.

Στο ταμπλό, η Eni σημειώνει κέρδη 2%, μετά την ανακοίνωσή της ότι ανακάλυψε ένα πολύ μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, το οποίο σύντομα θα αρχίσει να εκμεταλλεύεται.

Επίσης, απώλειες που φτάνουν το 4% σημειώνει η γαλλική Iliad παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του έτους ήταν καλύτερα του αναμενομένου. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η εταιρεία παρουσίασε απογοητευτικές ταμειακές ροές, αποδίδοντας εκεί τη διόρθωση της μετοχής.

Στο μεταξύ, νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο αναμένεται να παραμείνει σταθερός στο 0,2%, σε σχέση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.