Συνταράσσει τις ευρωαγορές η Volkswagen

Υπό το βάρος του κλάδου των αυτοκινητοβιομηχανιών βρίσκονται οι ευρωαγορές, οι οποίες καταγράφουν ισχυρές απώλειες, καθώς το σκάνδαλο της Volkswagen έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αναταράξεις και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Ειδικότερα, στις 15:15, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 2,09% στις 5.982 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 2,86% στις 9.663 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 2,95% στις 4.449 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 2,5% στις 348,88 μονάδες, ενώ ο τζίρος συναλλαγών είναι κατά 28% υψηλότερος από το μέσο όρο των τελευταίων 30 ημερών.

Στο ταμπλό, συνεχίζεται η πτώση της μετοχής της Volkswagen, η οποία σήμερα είναι στο -20%, καθώς η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ (EPA) ανακάλυψε σε ελέγχους που διενήργησε ότι ορισμένα οχήματα της είχαν εγκατεστημένους σύνθετους αλγόριθμους που μείωναν τους παραγόμενους ρύπους κατά τη διάρκεια ελέγχων, εξαπατώντας τις Αρχές.

Επίσης, απώλειες που ξεπερνούν το 3,1% σημειώνουν οι Roche Holding και Novartis, μετά το δημοσίευμα των Financial Times ότι τα ιδρυτικά μέλη της πρώτης δεν ενδιαφέρονται πλέον για την συγχώνευση με τη δεύτερη.

Στον αντίποδα, η RSA Insurance Group ανακάμπτει σήμερα, καταγράφοντας κέρδη 1,6%, μετά τη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου, Στέφεν Έστερ ότι η εταιρεία θα προσεγγίσει νέους ενδιαφερόμενους για την εξαγορά της μετά απόρριψη της πρότασης της Zurich Insurance Group.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.