Σφοδρή κριτική κατά Ελλάδας από τον Αυστριακό ΥΠΕΞ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Δριμεία κριτική εναντίον της Ελλάδας άσκησε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος χαρακτήρισε «απόλυτα απαράδεκτη» τη στάση της Αθήνας στο θέμα της κρίσης χρέους και «προβληματικό» τον τόνο της ελληνικής πλευράς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να ανεχθεί «εκβιασμούς», τόνισε ο Κουρτς μιλώντας χθες το βράδυ στην Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής της αυστριακής Βουλής. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν είναι ο σωστός δρόμος η μόνιμη συνέχιση επιδότησης «ενός συστήματος που δεν λειτουργεί».

Υποστήριξε επίσης ότι δεν είναι καλό σημάδι για τις άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε., να μην τηρούν οι Έλληνες τις δεσμεύσεις του. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να επιβάλει στην Ε.Ε. τη γνώμη της εκείνη η χώρα η οποία κτυπά με τον πλέον θορυβώδη τρόπο το χέρι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.