Τον μετασχηματισμό της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζει η κυβέρνηση

Απρόθυμη να παραιτηθεί εμφανίζεται η γγ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, παρά το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο την περασμένη εβδομάδα που της ζητούσε να διεκολύνει την κυβέρνηση και να παραιτηθεί, λόγω δικαστικής εμπλοκής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day, επί του παρόντος η Σαββαΐδου διαμηνύει μέσω κύκλων της ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, την ώρα που κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως εντός της εβδομάδας θα πρέπει να διευθετηθεί το θέμα της αποζημίωσής της.

Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο, με το οποίο στη θέση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) θα δημιουργηθεί η Ελληνική Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΕΛΑΔΕ) με διοικητικό συμβούλιο, διευθύνοντα σύμβουλο και αυξημένο βαθμό ανεξαρτησίας.

Αναφορικά με τη θέση των δανειστών, μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει θέση έναντι όσων διαδραματίζονται με φόντο τη ΓΓΔΕ. Πηγές των δανειστών, όμως, ανέφεραν πως εάν ερωτηθούν σήμερα οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, θα υπάρξει τοποθέτηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.