Προβληματισμός στις ευρωαγορές λόγω Fed

Με απώλειες ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, με την αγορά να επηρεάζεται από την απόφαση της Federal Reserve να διατηρήσει το επιτόκιό της σταθερό, εξαιτίας των ανησυχιών για τις επιπτώσεις των αναταράξεων των ασιατικών αγορών στην παγκόσμια οικονομία.

Ειδικότερα, στις 10:30, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,50% στις 6.149 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,86% στις 10.125 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 1,36% στις 4.594 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,98% στις 357,68 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι χτες με ψήφους 9 υπέρ και 1 κατά, η Fed αποφάσισε τη διατήρηση των επιτοκίων στο 0% – 0,25% , αναβάλλοντας προς ώρας την πολυαναμενόμενη ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής. Την ίδια ώρα, η Fed υποβάθμισε στο 3,5% από 3,8% προηγουμένως, την εκτίμηση για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Στο ταμπλό τώρα, η Deutsche Bank υποχωρεί κατά 1,6%, καθώς έχει διαρρεύσει ότι σχεδιάζει να σταματήσει τη λειτουργία των μονάδων στη Ρωσία, με στόχο να μειώσει το κόστος λειτουργίας και τις κεφαλαιακές της απαιτήσεις.

Επίσης, απώλειες 1,5% σημειώνει η UniCredit, μετά το δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung που κάνει λόγω για τα σχέδια περικοπών άλλων περίπου 1.500 θέσεων εργασίας στη θυγατρική της στη Γερμανία, την HypoVereinsbank.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.