Αχτσιόγλου προς ΝΔ: Τους μισθούς που καταγγέλλετε, εσείς τους δημιουργήσατε

Πρόκειται για το πρώτο ίσως αμιγώς προστατευτικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας από την αρχή της κρίσης ως σήμερα, τόνισε η υπουργός, Έφη Αχτσιόγλου, κατά την τοποθέτησή της στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την προστασία των εργαζόμενων.

Επίθεση εξαπέλυσε στη ΝΔ για την κατάσταση που δημιούργησε στην αγορά εργασίας και σήμερα την καταγγέλει. «Θα βελτιωθεί πραγματικά η καθημερινότητα για χιλιάδες εργαζόμενους» είπε η υπουργός, ενώ η Αντιπολίτευση εκτόξευε κατηγορίες για αποσπασματικό και επικοινωνικό νομοσχέδιο, προκειμένου ο πρωθυπουργός να έχει να πει κάτι στη ΔΕΘ.

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι το νομοθέτημα αυτό, ανταποκρίνεται σε πάγια αιτήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας καθώς πολλά θέματα που τίθενται και για την κοινωνική ασφάλιση και για τα εργασιακά λύνονται μέσα από τις ρυθμίσεις του.

Επισήμανε επίσης ότι έχει και έναν αξιακό χαρακτήρα σημαντικό και ως προς τον προσανατολισμό του, την υπεράσπιση δηλαδή των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, και ως προς το σκέλος των ατόμων με αναπηρίες και την εισαγωγή ενός συνόλου αρχών τις οποίες θα πρέπει να τηρεί η δημόσια διοίκηση όταν έρχεται σε επαφή με τα άτομα με αναπηρίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.