Αχτσιόγλου – Χαρίτσης για πληθωρισμό στο 12%: Η κοινωνία πληρώνει την κοροϊδία Μητσοτάκη

«Το νέο άλμα του πληθωρισμού στη χώρα μας στο 12% επιβεβαιώνει ότι η κοινωνία πληρώνει τις επιλογές και την κοροϊδία Μητσοτάκη», υποστηρίζουν, σε κοινή τους δήλωση, η Έφη Αχτσιόγλου κι ο Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως σημειώνουν οι τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης αντιστοίχως του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η Eurostat κατέγραψε νέο άλμα του πληθωρισμού στη χώρα μας στο 12% τον Ιούνιο.

«Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι 3,4 μονάδες ψηλότερος από το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Η αφαίμαξη του εισοδήματος εργαζομένων, νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων όχι απλώς συνεχίζεται, αλλά εντείνεται καθημερινά με ευθύνη της κυβέρνησης. Η κάλυψη και επιδότηση της αισχροκέρδειας και η στήριξη των καρτέλ, τα απολύτως ανεπαρκή βοηθήματα προεκλογικού χαρακτήρα, η άρνηση λήψης ουσιαστικών μέτρων με επιβολή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και στα κέρδη των εταιρειών, η άρνηση μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η άρνηση ουσιαστικής αύξησης του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ είναι οι επιλογές που οδηγούν σε φτωχοποίηση των λαϊκών και των μεσαίων στρωμάτων», υπογραμμίζουν Αχτσιόγλου- Χαρίτσης.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν επιπλέον πως οι πολίτες πληρώνουν τις επιλογές και την κοροϊδία Μητσοτάκη, την ώρα που εξελίσσεται στις πλάτες τους ένα πάρτι με επτάμισι δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεις, με «χρυσούς» μισθούς και μπόνους στον διοικητή και σε στελέχη της ΔΕΗ, με φοροαπαλλαγές σε ισχυρούς κι ανώτατες περιουσίες, ενώ τα έσοδα από το ΦΠΑ λόγω ακρίβειας έχουν εκτιναχθεί.

«Κάθε ημέρα παραμονής της ΝΔ στην κυβέρνηση είναι ημέρα λεηλασίας της κοινωνίας. Η πολιτική αλλαγή είναι επιτακτική ανάγκη», συμπληρώνουν Χαρίτσης- Αχτσιόγλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.