Άδεια ίδρυσης επιχείρησης και αύξηση παραβόλου θα προβλέπει το νέο καθεστώς golden visa

Δύο βασικές αλλαγές θα προβλέπει μεταξύ άλλων το νέο θεσμικό πλαίσιο το οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση σε σχέση με την golden visa και οι οποίες θα προβλέπονται σε νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία αναμένεται μέχρι τέλος εβδομάδας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του newsit.gr η εν λόγω πρωτοβουλία θα προβλέπει αφενός τη δυνατότητα ίδρυσης επιχείρησης από όποιον λαμβάνει η την golden visa (και όχι μόνο άδεια διαμονής) και αφετέρου αύξηση του παραβόλου για την απόκτηση της. Υπενθυμίζεται πως με βάση το ισχύον καθεστώς, όποιος αποκτά golden visa στην Ελλάδα δεν έχει άδεια εργασίας, ούτε ίδρυσης επιχείρησης.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα (20.03.24), ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε πως σε σχέση με το σχεδιαζόμενο καθεστώς της golden visa πως «έχουμε και τη golden visa της οποίας το θέμα θα αντιμετωπιστεί με μία νέα οπτική. Οι συναλλαγές που γίνονται με golden visa στα ακίνητα είναι το 7% των συναλλαγών. Γι’ αυτό και στην golden visa, θα πάμε στα μέρη που είναι πιο τουριστικά, και θα πάμε το όριο στα 800.000 ευρώ για να πάρει κανείς golden visa, στις υπόλοιπες περιοχές 400.000 ευρώ».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «πιστεύουμε ότι το ότι ήταν χαμηλότερο το όριο για την golden visa, αυτό πίεσε τις τιμές προς τα πάνω. Και γι’ αυτό η Αθήνα ανέβηκε από τις 250.000 στις 500.000, τώρα θα πάει στις 800.000. Πλέον η επένδυση θα είναι για ακίνητα μεγάλης αξίας και όχι για ακίνητα για ένα σπίτι που θέλει να αγοράσει πχ ένα ζευγάρι. Κρατάμε χαμηλά τις τιμές στα διατηρητέα, γιατί υπάρχουν πολλά εγκαταλελειμμένα που είναι δύσκολο να επισκευαστούν οπότε δίνουμε μια ευκαιρία και στους ιδιοκτήτες του και να τα πουλήσουν και σε αυτούς που θέλουν να πάρουν golden visa να επενδύσουν σε αυτά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.