Άδεια μητρότητας: Ανοιχτή η πλατφόρμα για την επέκταση από 6 σε 9 μήνες – Πώς κάνετε τη δήλωση

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα στο gov.gr για την υποβολή δηλώσεων επέκτασης της άδειας μητρότητας από τις εργαζόμενες μητέρες.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν μέσω της πλατφόρμας να επεκτείνουν την άδεια μητρότητας από τους 6 στους 9 μήνες.

Τη δήλωση πρέπει να υποβάλλουν όλες οι δικαιούχοι με ημερομηνίες έναρξης της ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας από τις 26.05.2022 έως και τις 24.11.2022, ανεξάρτητα αν έχουν ήδη στείλει σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα ή αν έχουν υποβάλει σχετική δήλωση στις υπηρεσίες της ΔΥΠΑ.

Για να κάνουν τη δήλωση μπορούν να μπαίνουν με τους κωδικούς TaxisNet στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epektases-tes-eidikes-adeis-prostasias-tes-metrotetas

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να αναφέρουν στη δήλωση πότε έλαβαν ή θα λάβουν την επέκταση της ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας, δηλαδή:

α) είτε σε συνέχεια της αρχικής λήξης της,

β) είτε μετά την παρεμβολή κανονικής άδειας έτους 2022,

γ) είτε μετά τη μεσολάβηση πραγματικής εργασίας στον εργοδότη, καταγράφοντας και τα ακριβή χρονικά διαστήματα κανονικής αδείας ή πραγματικής εργασίας.

Συγκεκριμένα, η συνημμένη Υπεύθυνη Δήλωση θα πρέπει να δηλώνει: «Επιθυμώ την επέκταση της Ειδικής Παροχής Προστασίας της Μητρότητας: 1) σε συνέχεια από την αρχική λήξη αυτής ή 2) μετά την παρεμβολή της κανονικής άδειας του έτους 2022, η οποία ελήφθη ή θα ληφθεί από ……. έως ……. ή 3) μετά τη μεσολάβηση πραγματικής εργασίας στον εργοδότη από ……. έως …….».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε https://www.dypa.gov.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.