Από σήμερα, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου τέθηκε σε εφαρμογή το «καλάθι του νοικοκυριού». Έτσι οι καταναλωτές θα μπορούν να πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ και να βλέπουν τα προϊόντα με ειδική σήμανση.
To πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο Διοικητής της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) Χαράλαμπος Μελισσινός και ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ, επισκέφθηκαν καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ καθώς σήμερα ήταν η πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου για το «καλάθι του νοικοκυριού».
«Το θέμα είναι να κερδίσει ο κόσμος λεφτά, σκοπός είναι να βγει ο καταναλωτής κερδισμένος. Οι άνθρωποι οι οποίοι δεν βγάζουν το μήνα να τα βγάλουν πέρα», είπε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Και συμπλήρωσε: «Στόχος να φτιάξουμε ένα χώρο που οι καταναλωτές θα βρουν χαμηλότερες τιμές. Είμαστε φειδωλοί στον αριθμό των προϊόντων που θα μπούν στο καλάθι».
Η κάμερα του Newsbomb.gr εντόπισε τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη σε σουπερ μαρκετ της Αθήνας.
«Στόχος είναι αυτό το δύσκολο χειμώνα του 2022-2023 στην Ελλάδα να δοθεί στους καταναλωτές ένα μέτρο για να αντιμετωπίσουν τις τιμές με έναν έξυπνο τρόπο», ανέφερε.































