Στο δίκτυο πιστοποιημένων ελληνικών προϊόντων η ΕΨΑ

Φέρει πλέον το σήμα της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Στο δίκτυο των πιστοποιημένων ελληνικών εταιριών που παράγουν προϊόντα στη χώρα μας ανήκει η Βολιώτικη εταιρία ΕΨΑ. Η πρωτοβουλία που ξεκίνησε φέροντας τον τίτλο ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, έχει ήδη μέλη μερικές από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες που παράγουν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα και γι’ αυτό πιστοποιούνται ως ελληνικά. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να αναδειχθούν οι εταιρίες εκείνες που παράγουν πράγματι ελληνικά προϊόντα και να υποστηριχθούν από τους καταναλωτές στην κρίσιμη αυτή περίοδο για την ελληνική οικονομία. Γι΄αυτό το λόγο ο Ελληνικός Ανεξάρτητος Φορέας Πιστοποίησης EUROCERT δημιούργησε «Πρότυπο Απαιτήσεων», που αξιολογεί και αποδίδει στις εταιρίες – μέλη, το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ώστε τα προϊόντα τους να φέρουν σήμα αναγνώρισης προκειμένου να εντοπίζονται και να επιλέγονται από τους καταναλωτές και τους εμπόρους που επιθυμούν να υποστηρίξουν την Ελληνική, παραγωγική επιχειρηματικότητα.

Οι εκπρόσωποι των εταιριών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, μεταξύ αυτών και ο κ.Μιχάλης Τσαούτος.
Οι εκπρόσωποι των εταιριών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, μεταξύ αυτών και ο κ.Μιχάλης Τσαούτος.

Στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν Ελληνικές παραγωγικές-μεταποιητικές εταιρίες που επιλέγουν, παρά τις αντιξοότητες και τα συνεχώς αυξανόμενα αντικίνητρα, να διατηρούν το κέντρο των ανά τον κόσμο επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων στην χώρα μας και κατά πλειοψηφία ανήκουν σε ιδιώτες επιχειρηματίες-παραγωγούς που και αυτοί, ως φυσικά πρόσωπα, έχουν την φορολογική και επιχειρηματική τους έδρα στην Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις μας που επιμένουν να διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: (1) Παραγωγή, (2) Έδρα και (3) Ιδιοκτησία, είμαστε σήμερα ισχνή μειοψηφία αν και δημιουργούμε υψηλότερη σχετική Προστιθέμενη Αξία για την Ελληνική οικονομία σε σύγκριση με την Αξία που παράγουν άλλα σημαντικά μοντέλα επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα, εταιρίες με εμπορική-εισαγωγική δραστηριότητα ή εταιρίες που ανήκουν ολοκληρωτικά ή κατα πλειοψηφία σε πολυεθνικές.

Οι εταιρείες που αποτελούν τον πρώτο πυρήνα της πρωτοβουλίας είναι οι Agrino, ΕΨΑ, Νιτσιάκος, Λουξ, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Ζαγόρι, Μέγα, Ηλιος, ΑΓΑΝ, Βίκος, Αναψυκτικά Φλώρινας-Δινάκη, Brava, Εζα, Eυβοϊκή Ζύμη, η μπίρα Νήσος και το Ούζο Βαρβαγιάννη.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο Γενικός Διευθυντής της ΕΨΑ κ.Μιχάλης Τσαούτος, αναφέρθηκε στην υψηλή προστιθέμενη αξία που προσφέρουν στην Ελληνική οικονομία οι Εταιρίες-μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ οι οποίες , πιστοποιούνται από την EUROCERT.

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα εδώ

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.