Ακριβό το ηλεκτρικό ρεύμα όλο το καλοκαίρι

Νέες επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος τον Ιούλιο προεξοφλεί η άνοδος της τιμής στη χονδρεμπορική αγορά, ενώ μόνιμη απειλή για πρόσθετες επιβαρύνσεις αποτελεί το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ που οι νεότερες προβλέψεις το ανεβάζουν στα 600 εκατ. ευρώ στο τέλος του έτους από τα 450 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Ακόμη και με τις αναμενόμενες εισροές που υπολογίζει να έχει ο αρμόδιος Διαχειριστής (ΔΑΠΕΕΠ) από τις επιστροφές μειωμένου ΕΤΜΕΑρ και το «πράσινο» τέλος στο ντίζελ κίνησης, το έλλειμμα θα παραμείνει στα υψηλά επίπεδα των 300 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τον «ελέφαντα στο δωμάτιο» που εξελίσσεται σε βάσανο για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, η οποία δύσκολα θα αποφύγει μια αναπροσαρμογή του ΕΤΜΕΑΡ για να καλυφθεί ένα μέρος της «μαύρης τρύπας».

Οι αυξήσεις για τους καταναλωτές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα είναι αναπόφευκτες. Με τις υψηλές θερμοκρασίες της περασμένης εβδομάδας η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας ανέβηκε κατά 19% και η μέση χονδρεμπορική εκτινάχθηκε στα 101,5 ευρώ/μεγαβατώρα, σημειώνοντας υψηλό 21 εβδομάδων το επταήμερο 3 – 9 Ιουνίου.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.