Ανακαινίζω – Νοικιάζω: Αναδρομική αύξηση της επιδότησης έως και στα 6.000 ευρώ

Αναδρομική σχεδιάζεται να είναι η αύξηση της επιδότησης στο 60% στα πλαίσια του προγράμματος Ανακαινίζω – Νοικιάζω, δήλωσε σήμερα (25.06.24), η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη στο Open.

Αυτό σημαίνει πως η αυξημένη αυτή επιδότηση (60% έναντι 40% που είναι με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο) σχεδιάζεται να ισχύει και για όσους έχουν κάνει ήδη αίτηση ένταξης στο Ανακαινίζω – Νοικιάζω. Με άλλα λόγια, η αυξημένη επιδότηση 60% θα αφορά τόσο «παλιούς» όσο και μελλοντικούς αιτούντες ένταξης στο πρόγραμμα Ανακαινίζω – Νοικιάζω.

Το πρόγραμμα αφορά ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές ακινήτων με χρήση ιδιωτικής κατοικίας. Μπορούν να υποβάλετε αίτηση για την ένταξη σας στο πρόγραμμα στέγασης “Ανακαινίζω και νοικιάζω”. Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση της ανακαίνισης ή επισκευής κενών οικιών και διαμερισμάτων με σκοπό την διάθεσή τους για εκμίσθωση ως κατοικιών.

Η επιδότηση ανέρχεται -με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο στο 40% των δαπανών, οι οποίες μπορούν να ανέρχονται μέχρι το ύψος των 10.000 ευρώ. Το μέγιστο ποσό επιδότησης είναι 4.000 ευρώ (σ.σ αν περάσει η αύξηση του θα ανέλθει στα 6.000 ευρώ. Παρέχεται προκαταβολή επιδότησης, η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 50% επί του προϋπολογιζόμενου ποσού επιδότησης.

Οι δαπάνες μπορούν να περιλαμβάνουν τόσο τα απαιτούμενα προϊόντα και υλικά όσο και τις εργασίες ανακαίνισης ή επισκευής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.